Nathalie de kleine zeemeermin
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
13 Juli 2009 | Filipijnen, Manilla
Zoals eerder gemeld, wilden Natasja en ik ons Open Water Duikbrevet halen. Lees hier hoe het ons is vergaan...
Dag 1
Vroeg op om naar de duikschool Sea Explorers te gaan. Daar maakte we kennis met onze instructrice: Barbara. Yoerie (Nederlandse jongen) bleef deze dagen ook bij ons als extra hulp).
Eerst kregen we een stukje film te zien van hoofdstuk 1 uit onze te dikke boek. We hebben de theorie van dat hoofdstuk even doorgenomen, maar gelukkig was het al snel tijd om onze duikuitrusting bij elkaar te zoeken. We kregen allemaal een eigen box met onze naam erop, allemaal erg netjes geregeld.
Onze eerste duik maakte we in het zwembad. Terwijl we daar uitleg kregen hoe onze spullen allemaal voor te bereiden hoorde we gepiep... Liggen er vlak bij het zwembad 7 jonge, schattige, aandoenlijke, knuffelige en te lieve puppy's.
In het zwembad oefenen we 17 vaardigheden die je moet kunnen om je Open Water te kunnen halen.
Na de lunch was het tijd voor een duik in de zee. Deze hele dag stormde het al een beetje op zee, en het werd als maar erger. De boot ging behoorlijk heen en weer, snel het watet in. Maar door de storm en de hoge golven was het zicht 0. Daarom snel weer terug naar de boot, maar dat ging minder soepel dan we wilden. Door de hoge golven was het onmogelijk om met al die spullen op en om ons heen veilig de boot in te klimmen. Barbara heeft al onze spullen verzameld en aan een touw gebonden, zodat die de boot in getrokken konden worden. Hetzelde gebeurde overigens ook met ons.
Een vermoeiende en avontuurlijke eerste dag.
Dag 2
Deze dag begonnen we eerst met flink wat theorie. Hoofdstuk 2 en 3 doorgenomen van het boek.
Na de lunch bleven we deze dag verder veilig in het zwembad, en hebben we weer wat vaardigheden geoefend. Alles ging deze dag verder prima. Ook met de puppy's, die we af en toe even gedag zeggen.
Volgens het boek: Kan je gek gaan doen als je te lang te diep in de zee bent. Natasja heeft even gedemonstreerd wat zij zal gaan doen: de Moonwalk van MJ
Dag 3
Ook deze dag nog geoefend in het zwemnbad. Vanaf dag 4 gaan we duiken in de zee. Hierdoor konden we wel onze 7 kinderen nog even goed in de gaten houden. Deze avond voor de laatste keer uit het boek moeten leren want de volgende dag hadden we de theorietest.
Dag 4
Met mooi weer wakker geworden, dus dat betekend een mooie rustige heldere zee. Voor onze eerste 2 duiken zijn we naar de andere kant van het eiland gereden. Daar kwamen we aan op een gezellig strand, waar tientalle gezinnen hun vrije dag doorbrengen. Overal zie je kinderen met hun ouders in het water spelen. In de verte horen we karaoke. Het heeft wel wat weg van het gezellige Jagersplas en/of Twiske.
Terwijl we ons klaar maakte voor de duik, zaten er 12 kinderen op hun hurken in een rijtje naar ons te kijken (een heel verschil met andere landen, is dat ze niets van je willen, maar puur nieuwsgierig zijn, en je bekijken als aapjes).
Onze eerste duik in de zee ging goed, en was erg leuk om te doen.
's Middags aan de koekjes op het strand, en ons klaar gemaakt voor de tweede duik, die ook prima verliep.
Weer terug bij de duikschool was het tijd voor onze theorietest. Allebei zijn we dik geslaagd. Ik had 3 foutjes (het waren er 4 geweest als Natasja vraag 6 niet had voorgezegd ;))
Heerlijk van onze vrije avond genoten, we hoeften namelijk niet meer te leren.
Dag 5
Vandaag was onze laatste dag! De eerste duik was op de zelfde plek als die van dag 1. Met als groot verschil dat we nu wat konden zien! Onze maximale diepte gehaald van 18 meter. De tweede duik was ook leuk, en vlak voor we omhoog moesten deden we natuurlijk nog even de Moonwalk over de zeebodem.
Terug op het strand onze logboeken ingevuld, en de formulieren gekregen die we op moeten sturen om ons brevetpasje te krijgen. Voor de komende dagen hebben we een bewijsje dat zegt dat we ons duikbrevet hebben gehaald.
Als leuk aandenken hebben we een t-shirt gekocht van de duikschool.
Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze 7 peetkinderen, want morgen gaan we weer verder. We hebben ons brevet binnen en het is tijd voor iets nieuws!
Groetjes vanuit Alona Beach
Nathalie x
13 Juli 2009 - 13:55
Yvonne:
Hee Naatje!
Dus nu kan je dan eindelijk duiken! Heb je al haaien gezien :P Wel vet cool hoor! Nou ik ben benieuwd wat je verder gaat beleven. Wanneer vlieg je eigelijk naar Borneo? :) Nog heel veel plezier!:)
Liefs,
Yvonne -
13 Juli 2009 - 14:00
Yvonne:
Oh dat vond ik wel grappig om even te zeggen.. maar er staat op je site dat je het verhaal "nathalie de kleine zeemeermin" hebt geplaats over 6 uur :P hihi -
13 Juli 2009 - 16:20
Karin:
Hallo meiden!!
Nou knap hoor het brevet gehaald!!
Was het mooi onderwater?
En gaan jullie niet meer zelf ff duiken zonder les?
Nu weer tijd om op avontuur te gaan een leuke pekjes te ontdekken zeker he??
Is de temperatuur een beetje uit te houden?
Nou veel plezier weer verder en tot gauw weer via de mail!
ps:met de geitjes gaat het helemaal goed ,we hebben ze opgezocht en moesten jou ff de groetjes doen nathalie
het geitenmeisje!! -
13 Juli 2009 - 17:05
De Koedijkertjes:
Hoi,
Gefeliciteerd met jullie brevet. Wat hebben jullie gezien tijdens het duiken?
Mochten jullie op Borneo nog willen duiken is Semporna echt een must, schildpadden, haaien en de mooiste vissen!!
Veel reisplezier,
Patrick, Monique en een knuffel van Ruben
13 Juli 2009 - 19:35
Azadeh:
Hiep hoi!!!!
Goed gedaan Naatje. Petje af. Ik heb vroeger ook een paar keer gedoken in een zwembad, maar ik vond het verschrikkelijk eng!!
Kus en doe voorzichtig -
14 Juli 2009 - 07:20
Braatjes:
He meiden toen ik die boot zag kwamen er veel herinneringen naar boven van Cees en Ben, de duikvakantie in Egypte en Zeeland niet te vergeten. En nu gaan ze zelf duiken! Ik lees tussen de regels door dat jullie lekker genieten. Hopelijk zien jullie nog een hoop onderweg en wij met jullie.
Dikke kus,
De Braatjes -
14 Juli 2009 - 07:36
Lotte:
Gefeliciteerd! Goed zeg! Lijkt mij net zoals Azadeh heel eng om te duiken.
Veel plezier!! X -
16 Juli 2009 - 12:11
Sonja:
Toppie!!!!!!! geslaagd.
Papa ligt nu nog steeds op de bank met veel pijn, dat gaat dus nog steeds niet lekker.
We zien verder wel hoe het gaat lopen we wachten het af.
Het ziet er allemaal goed uit daar, vooral jullie kinderen ze zien er erg schattig uit. Papa wil graag duiken met je maar dan wel in Curacao, dus dat wordt weer sparen.
Ik hoop dat jullie de Tarsier gaan vinden,en dan op naar Borneo?
Geniet van alle dagen die er komen gaan.
Mama
17 Juli 2009 - 03:37
Karin Van Het Dok:
gefeliciteerd meiden! Veel plezier van je brevet. Hebben jullie daar beneden ok nog mooie dingen gezien? Of waren jullie alleen bezig met oefeningen.
Groetjes uit San Jose, waar de zon vandaag gelukkig scheen!